ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Pracujeme v projektu Čtenářských škol

Je nám ctí, že jsme se mohli jako jedna z mála škol v České republice stát součástí projektu „Čtenářské školy“. Celý projekt odborně garantuje čtenářský tým projektu Pomáháme školám k úspěchu a organizačně a finančně ho zabezpečuje o.p.s. Pomáháme školám k úspěchu na základě zadání i financování od rodinné nadace Renáty a Petra Kellnerových – The Kellner Family Foundation.

Posláním projektu Pomáháme školám k úspěchu je podporovat zapojené veřejné základní školy tak, aby se v nich každý žák mohl učit naplno a s radostí. A učit se naplno a s radostí se lépe daří těm, kteří dobře čtou. Lépe číst a psát znamená úspěšněji se domlouvat. Lépe číst znamená lépe se učit.

Jedním z velkých bonusů, který nám tento projekt do školy přináší, je osobní spolupráce s odborníkem nejen na čtenářství. V projektu se mu říká pedagogický konzultant nebo mentor. Mentorkou pro naši školu se stala Mgr. Leona Mechúrová. Tým našich učitelů s ní začal spolupracovat již koncem minulého školního roku a letos v tom budeme moc rádi pokračovat. Je nám velkou ctí, že se nám dostane pedagogické podpory právě od Leony, nemohli jsme si přát nikoho povolanějšího.

O naší práci v projektu budeme určitě ještě informovat. Čekají nás zajímavé vzdělávací aktivity, ale také důležité sdílení zkušeností s učiteli z ostatních škol zapojených v projektu. V tom všem nám bude pomáhat naše paní mentorka.

Podívejte se, jak v pořadu Sama doma v České televizi hovořila Leona o čtenářství i o tom, na čem u nás na škole budeme postupně pracovat.

Sama doma – Česká televize

Být doma neznamená šeď a nudu. Móda, zdraví, děti a tipy na víkend