ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Den druhý a výlet, který nebyl

Ráno nás přivítal sníh, který mohutněl a mohutněl. A pořád se sype. A tak jsme místo výletu strávili dopoledne „učením“. Na děti čekala angličtina, matematika, čeština a zpěv.

K obědu jsme nakonec měli vepřový řízek s bramborovou kaší, jen jsme si pro něj museli zajít do sousedního hotelu Kamzík, protože napadlo tolik sněhu, že byl pro kuchyni problém jídlo dopravit za námi.

Po poledním klidu jsme s vydali vstříc sněhu. Zašli jsme si do Malé Morávky, kde jsme navštívili obchod. Děti měly možnost koupit si pohledy a jejich první vlna dnes odešla za Vámi domů. (Je nám jasné, že mnohé zprávy budou hodně stýskací, ale stesk prozatím zvládáme překonávat.) A když jsme se vrátili k hotelu, sněhu jsme si užili dosyta…

Po večeři (fazolový guláš na hotelu Kamzík) si někteří obstarali další vlnu pohledů a známek. Večer jsme strávili dle své volby. Tento typ večerních programů bude v následujících dnech opakovanější – děti si mohou vybrat z 2 nebo 3 variant toho, co by zrovna v daný den a čas chtěly zažít.

Děti měly také možnost nahlásit, co jim v jejich „zimní“ výbavě chybí. Tyto informace jsme prostřednictvím SMS předali rodičům, aby mohli poslat sněžné vybavení a oblečení. Zítra k večeru čekáme 2 auta z Háje, která očekávaný „náklad“ dopraví k nám na hotel.

Ve čtvrtek máme v plánu „barevné dílny“, tzn. každá ze 3 skupin projde v dopoledních i odpoledních blocích různě zaměřenými činnostmi. Dvě skupiny zítra půjdou plavat, děti taky čeká vnitřní i venkovní výtvarná práce (od landartu a lesních větví jsme se nasměrovali na sníh), pohyb v tělocvičně a samozřejmě dílna environmentální výchovy – poznáváme přírodu. S dalšími podrobnostmi i fotkami se ozveme zítra. 🙂