ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Prvňáčci prožili projektový den s Křemílkem a Vochomůrkou

Projektový den s Křemílkem a Vochomůrkou strávili prvňáčci mezi rostlinkami. Přemýšleli, co potřebuje semínko a později i rostlinka ke svému životu. Své odhady si ověřili v krátkém textu. Pak kreslili plakát, do kterého vepisovali informace z textu. Jak seli semínko Křemílek a Vochomůrka, jsme si připomněli v pohádce i písničkou Vstávej, semínko.

Zda je pravda, že rostliny potřebují ke svému životu světlo, teplo, vodu, půdu (živiny) a vzduch, se s dětmi zkusíme přesvědčit. Do mističek jsme vyseli semínka řeřichy – jednu mističku jsme dali do ledničky, druhou do skříně, třetí nebudeme zalévat. Protože jsme semínka seli na vatu, pokus s půdou jsme vynechali. Další tři mističky budou mít vše potřebné. Jsme zvědaví, jak náš pokus dopadne.
Do skleniček, které si děti přinesly z domova, jsme dali vatu a na vatu jako do postýlky semínko hrášku a fazole. Pak jsme to trošku zalili vodou. Těšíme se na první lístky.:o)
Celý projektový den jsme zakončili v pracovních činnostech. Děti si mohly vybrat ze dvou úkolů. A tak nám teď třídu budou zdobit květinková sluníčka a roztodivné květiny podle fantazií dětí.

Jiřina Hrbáčová