ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den 8. – Magická rovnováha

Osmý den začal už tradiční rozcvičkou. Paní učitelky Zuzka a Veronika si vzaly na pomoc tureckou hudbu a před chatou to rozparádily tak, že se k nim v oknech přidávaly i paní kuchařky.

Dnešní den je opět věnovaný práci ve skupinách. K obědu jsme měli vynikající špenátovou polévku (někteří si nalili i 8 sběraček), následoval kuřecí plátek s těstovinami. Na večeři nás čeká rizoto a pokud všechno dobře dopadne, proběhne večer přednáška, kterou si speciálně pro nás nachystal kamarád paní učitelky Pavlíny, dobrovolný hasič, specialista na dopravní předpisy a muž, který se věnuje bezpečnosti MHD v celé Ostravě. Věříme, že jeho povídání bude zajímavé pro holky, pro kluky i pro pedagogický tým.

Příšerky se ráno pod dohledem p. uč. Pavlíny a Verči Zavadilové vydaly plavat do bazénu hotelu Kamzík. Čas před obědem strávili Zmítkovým uzdravováním v lekci o rovnováze lesa s paní učitelkou Aničkou. Po obědě si fyzicky oddechnou a zapojí hlavu a tvořivost, protože je čeká angličtina a tvořivá dílna o lese.

Unicorni si dnes v krásném počasí jako poslední užili výlet minibusem, kterým je provedl pan Peter s paní Zuzkou. Navštívili úpravnu vody v Karlově, odkud se voda z přírody posílá do našich vodovodů, ale podívali se i do čističky odpadních vod, kam se voda dostává poté, co proteče naším hotelem. Vyšlapali 160 schodů na rozhlednu v Nové Vsi, prohlídli si krmítko, které pan Peter sám vyrobil, zastavili u několika památných strommů, poobjímali Hadí královnu, největší jesenický strom, a vůj výlet zakončili v dostihových stájích. Odpoledne je čeká tvořivá lesní dílna s paní učitelkou Verčou Dikovskou a před večeří si půjdou s paní učitelkou Verčou Zavadilovou a s panem Peterem zaplavat.

Rákosníčci začali den anglickou dílnou, v níž se s paní učitelkou Verčou Zavadilovou věnovali strace obecné a zpracovávali o ní informace v angličtině na velkoformátové plakáty. Ve druhé dopolední dílně tvořili s paní učitelkou Verčou Dikovskou lesní koláže, zaměřené na zdravý a nezdravý les. Odpoledne je čeká pohybová lekce, v níž si zvědomí, jak stromy pracují se svou energií, kdy a v jaké fázi přijímají a odevzdávají uhlík. Poté uzavřou Zmítkovo uzdravování v lekci o rovnováze lesa s paní učitelkou Aničkou.