ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Úspěchy na biologické olympiádě žáků 6. třídy

V pondělí se konalo okresní kolo biologické olympiády kategorie D, které představovalo nesmírnou výzvu pro žáky 6. a 7. ročníků. Z naší školy se do této okresní soutěže probojovala dvojice nadaných žáků, Julie Marethová a David Brindžák, oba reprezentující 6. třídu.

Příprava vyžadovala značnou dávku úsilí a odhodlání. Během více než dvou týdnů se museli věnovat rozsáhlým laboratorním pozorováním. Julie zkoumala listonoha amerického a David zaměřil svou pozornost na řízkování rostlin. Jejich cesta však nekončila pouze u přípravy a zpracování vstupního úkolu. Odborná porota na ně čekala s dalšími náročnými úkoly v podobě testu znalostí přírodovědného učiva 6. a 7. třídy, poznávačky živočichů a rostlin a laboratorního úkolu.

Oba žáci se museli vyrovnat s výzvou, že zkoušené znalosti přesahují běžné učivo jejich třídy. Nicméně, jejich připravenost, nasazení a schopnost pracovat pod tlakem jim nakonec přinesla fantastické výsledky. Julii se podařilo vybojovat úžasné 2. místo s celkovým počtem 115,5 bodů a David si zajistil krásné 21. místo s celkovým počtem 81,5 bodů.

Tyto výsledky jsou jasným důkazem nejen jejich schopností, ale také tvrdé práce a odhodlání, které do své přípravy vložili. Teď je na řadě rozhodnutí, zda Julie bude reprezentovat naši školu i v krajském kole. Bez ohledu na výsledek tohoto stanoviska jsme nesmírně hrdí na oba naše žáky.

Gratulujeme Julii i Davidovi ke skvělým výsledkům a těšíme se na jejich další nekonečné úspěchy.

 

Bc. Kateřina Ondrová a Mgr. Květoslava Latoňová