ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Exkurze 5. a 6. třídy v Unisféře a Brainfitness na Slezské univerzitě v Opavě

 

V rámci Evropského týdne mozku navštívila 5. a 6. třída Unisféru, která patří pod Fyzikální ústav Slezské univerzity v Opavě a jedná se o jedno z mála digitálních planetárií, nabízejících špičkovou kvalitu obrazu, včetně možnosti projekce ve 3D. Pod 8 metrovou kopulí mohly děti shlédnout pořad o vesmíru a o cestování v čase, virtuálně se proletět vesmírem, mléčnou dráhou a dokonce se přiblížit k černé díře a stát se součástí vzniku vesmíru a světa vůbec.

Po projekci v Unisféře se děti přemístily do tzv. Brainfitness, který spravuje další součást Slezské univerzity, a to Matematický ústav. Brainfitness (BF) je mozková posilovna, volně také přeloženo „cvičiště pro mozek“, kde si děti mohly vyzkoušet především rozličné dřevěné, kovové a provázkové hlavolamy, logické a strategické deskové hry, rozmanité hádanky, šifry a tajuplné kódy.

Exkurze, která  přinesla  dětem jak virtuální zážitky, tak autentické setkání se záhadami a hlavolamy, za doprovodu paní učitelky K. Víchové, K. Scheeové a paní asistentky E. Juřenčákové, se nemohla ve finále obejít bez občerstvení v oblíbených opavských fast foodech.

Mgr. Kateřina Scheeová