ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Projektový den k výročí ČR

         1. ledna 2023 slavila naše republika 30. výročí vzniku. Rozhodli jsme se to oslavit celoškolním projektovým dnem.
      Ale co vybrat? Na co se zaměřit? Vždyť naše historie, naše území, náš národ nabízí tolik milníků, míst, osobností i zajímavostí. Tak jsme se rozhodli pojmout projektový den jako skládačku jednotlivých krajů. Aby historie nepřišla zkrátka, připomněli jsme si společně v sále školy důležité okamžiky vývoje našeho státu od roku 1918 pomocí map a doprovodného komentáře.
      Každá třída pak objevovala díky textům a videím zajímavosti jednoho kraje. Děti pracovaly velmi pozorně, protože věděly, že nabyté vědomosti využijí v celoškolním barevném týmu při hře Máme rádi Česko.
      Otázky ve hře byly někdy velmi těžké. Věděli byste např. k čemu se používaly při výrobě tvarůžek klapačky? Co je verbuňk nebo čím se proslavily Dačice? Pokud ne, zeptejte se dětí. Třeba to byla zrovna otázka z „jejich“ kraje. Na závěr projektového dne jsme vytvořili na školním hřišti živou vlajku.
Díky patří všem, kteří se na projektovém dni podíleli. Děkujeme i sdružení SRPD, které poskytlo všem dětem sladkou odměnu v podobě české tatranky.