ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Den dětí v ŠD

Ve středu 1. 6. pořádala školní družina velikou akci pro děti. Úplně nejlepší na ní byl bufet! Děti si mohly vybrat a nakupovat, co chtěly. V nabídce byl míchaný drink, nějaké sladkosti a zážitkové poukazy na malování na obličej, do světa balónků nebo k výrobě mega bublin. Jenže nic není zadarmo…ani když je Den dětí. Když chce někdo peníze, musí si je vydělat. Na připravených stanovištích byly nachystány úkoly, jako je luštění rébusů, puzzle, lovení rybiček, házení na kužel nebo panákovi do pusy, zkouška zručnosti s drátem, běh ve velkých botách nebo střelba na terče. Za splnění úkolu je jedna překrásná “bankofka”. Každému dítěti jsme půjčili peněženku, do které si “bankofky” sbíralo. Když se z nich stali “boháči”, pustily se směle do nakupování.

Den se moc povedl s jedinou chybičkou. Paní Jana a taky Klárka Vonglárová, která ji pomáhala, kreslily na obličeje tak krásné obrazy, že zájemců nejen, že neubývalo, ale naopak přibývalo. To se prostě do tří hodin nedalo stihnout. Naštěstí nám obě slíbily, že nás budou pravidelně navštěvovat a snad nám do konce roku pomalují všechny platící zákazníky.

Všechno jsme zvládli, protože jsme v tom nebyli sami. Přišly na pomoc nejen paní asistentky Jana Mlčochová a Andrea Vaňková ale i paní učitelka Anička Brhelová a pan učitel Petr Suchánek s celou devátou třídou. Všem pomocníkům moc děkujeme a těšíme se na další podobnou společnou akci.

Kolektiv ŠD s dětmi