ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Putování s myšákem v I. B

V naší třídní hře jsme díky nasbíraným bodům doputovali na další ostrov. „Další projektový den! Hurá!“ radovaly se děti. Ale o čem by měl být? Tentokrát jsme se nějak nemohli dohodnout. A tak dostaly paní učitelky „za úkol“ zkombinovat výtvarku, hudebku, hry a téma dopravních prostředků. Nebyl z toho nakonec žádný mišmaš. Naopak. Společně jsme si přečetli knížku Lindberg o cestě malého myšáka do Ameriky (za použití vlastnoručně vyrobeného dopravního prostředku), kreslili jsme návrh letadla, dotvářeli mapu i psali myšákovi slavnostní proslov.
Kamarádi, já vás tak rád vidím. Povyprávím vám svůj příběh. Letěl jsem z Evropy do Ameriky a to letadlo jsem stavěl sám. A přitom mě honily sovy a ještě předtím mě honily kočky. Jsem moc rád, že jsem s vámi. Váš kamarád myšák (autorka Viktorka Kadulová)
V poslední hodině si děti mohly vybrat z nachystaných činností aktivitu podle svého zájmu.
Jsme moc rády, že díky projektu Pomáháme školám k úspěchu můžeme mít ve škole každý rok krásné dětské knihy jako je Lindberg. I díky nim se nám daří rozvíjet čtenářství žáků napříč všemi ročníky školy.
Hrbáčová, Szymiková