ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Exkurze čtvrťáků do geologického pavilonu

„Konečně jedeme na tu exkurzi“, radovali se v pondělí ráno čtvrťáci. Proč konečně? Protože jsme měli do geologického pavilonu zamířit už v lednu. Ale překazila nám to vysoká nemocnost a pak chřipkové prázdniny. Sama jsem byla zvědavá, kolik si toho děti o nerostech a horninách budou ještě pamatovat. A příjemně mě překvapily. Děti zase příjemně překvapilo, jak poutavě paní geoložka o „šutrech“ vyprávěla a jak jsme si nakonec ty dvě a půl hodiny v pavilonu užili.
Co všechno jsme viděli? Samozřejmě stříbro, zlato, drahokamy, ale i mnoho druhů křemene a jiných nerostů. Pátrali jsme u některých minerálů po jejich vlastnostech. Ve sbírkách minerálů děti samostatně vyhledávaly odpovědi na otázky v pracovním listu. Nejvíc jsme si to užili v „herně“ – v místnosti, která byla plná různých aktivit a her s minerály. Na závěr děti dostaly od paní lektorky malý ametyst na památku.
Pokud byste měli po přečtení našeho příspěvku chuť geologický pavilon navštívit, musíte být trpěliví. Možnost navštívit jej má laická veřejnost až o letních prázdninách.
Jiřina Hrbáčová