ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Den dětí 2019

V poslední květnový den proběhla i v naší škole oslava dětského dne. Tentokrát v netradičně. Organizaci oslavy si vzali tentokrát na starost rodiče ze sdružení SRPD Hajeto a na pomoc jim přišla profesionální agentura, která měla pro děti nachystáno několik velmi zajímavých překvapení.
Úvod dne byl ve znamení přepadení piráty, kteří postrádali svou loď-Čenou perlu. V průběhu dopoledne žáci soutěžili, aby si vybojovali vodní “střelivo” na podvečerní hru a následně stavěli loď pro piráty a pevnost. Ke stavění byly využity všechny banánové krabice, které se v průběhu několika jarních měsíců podařilo nasbírat. Celkem jich bylo úžasných 500. Díky všem, kteří se do sběru zapojili.
Polední přestávku zkrátila dětem vodní skluzavka, která byla vybudována přímo do dvora. Odpoledne pak byl na programu velmi netradiční hájecký rodinný barevný běh. Nenašel se běžec, na němž by zůstala nit nezabarvená.
Vrcholem programu pro děti pak byla vodní bitva proti pirátům, která proběhla na školním hřišti. Všichni účastníci si při ní užili spoustu zábavy, ať jim bylo 5 nebo 40. Děti piráty porazili a pak už se mohli všichni věnovat tradičnímu zápasu deváťáků s rodiči, bohatému občerstvení nebo tanečním kreacím při večerní hudbě.
Letošní dětský den se moc povedl. Ještě jednou velké díky Vám všem, kdo jste se na něm podíleli.
Mgr. Ondřej Hubáček