ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den 6. – Prsten slunečního svitu

Ráno jsme si přispali. Po včerejším náročném dni jsme na to měli plný nárok. Posunutou rozcvičku vedl dnes pan ředitel. K snídani byl opět raut a hned po ní se děti rozdělily do dvou skupin podle tříd. Dnes máme v plánu den odpočinku pro tělo, řízeného programu si děti užily s každou paní učitelkou dostatečně.

Dopoledne děti čekají dva bloky. V jednom z nich s paní učitelkou Andreou zavzpomínají na český jazyk a matematiku a využijí k tomu zážitky, které na škole v přírodě nashromáždily. V druhém z bloků pak s paní Věrkou pokročí o kus dál v uzdravování Stromovouse Zmítka a v dramaťácké aktivitě budou zkoumat stavbu stromu, stanou se jeho jednotlivými částmi a budou zjišťovat, jakou mají jednotlivé části stromu funkci. Zato pro Zmítka získají třetí artefakt – prsten slunečního svitu. Ještě před svačinkou děti čeká chvíle času na hřišti.

K obědu nás dnes čeká rybí filé, po poledním klidu pak má tým pan Peter – p. uč. Zuzka a p. uč. Pavlína v plánu cestu do karlovské venkovní posilovny, kam jsme se šli podívat první den. Děti si tu během odpoledních bloků budou moci vybrat mezi volnou a řízenou zábavou, kterou nachystáme, i když tušíme, že ta volná vyhraje na celé čáře. Potřebují vydechnout…

Dnes se nám střídají směny, odjede p. uč. Jiřka, Andrea a Věrka. Už včera dorazila p. uč. Zuzka Krzestanová a dnes čekáme čerstvé posily – přijedou p. učitelky Veronika Dikovská, Veronika Zavadilová a Anna Palovská.

Večerní program je věnován zdravotním centrům, připomeneme si zásady první pomoci a ochrany zdraví.

Pan Peter s paní učitelkou Pavlínou zůstávají jako opory i ve druhé polovině školy v přírodě. V té nás opět čeká práce ve třech smíšených týmech, návštěva bazénu, tělocvičny, pojedeme na výlet minibusem, navštívíme Hadí královnu, nedalekou rozhlednu, vodárnu nebo dostihové stáje koní, které běhají i Velkou pardubickou. Program bude výživný, ale i v něm se budeme dětem snažit dopřát dostatek času na odpočinek a relax.


Ráda bych složila velkou poklonu celému pedagogickému týmu prvního týdne. Paní učitelky pracovaly s chutí, s nadšením, vymýšlely zajímavé aktivity a byly tu pro děti i v situacích stýskání po domově a odřených kolen. Každá z nich připravila pro děti zajímavou dílnu a i když na fotkách, které k Vám posíláme, mnohdy nejsou vidět, nic to nemění na jejich úsilí, které tu odvedly. S úctou k jejich práci bych jim chtěla moc poděkovat, popřát jim čas na zrelaxování (protože opravdu pracovaly naplno) a příjemný návrat do reality školního rozvrhu. Navíc děkuji i paní zdravotnici Jiřince, která o nás pečovala s láskou a starala se o bolístky na tělě i na duši…

Zdravíme z Karlova,
Pavlína Loňková