ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den 4. – Štít rozmaitosti

Pondělí jsme opět strávili ve skupinách. Každý tým má za sebou návštěvu bazénu, dvě lesní lekce o Stromovousech s paní učitelkou Jiřkou a s paní Aničkou, focení s iPady s paní učitelou Pavlínou, landart s paní učitelkou Andreou, dvě lekce o přírodě s panem Peterem a discgolf s paní Věrkou.

K obědu jsme měli knedlíky, maso a zbojnickou omáčku, k večeři pak bramborový guláš. Většině dětí zatím moc chutná.

V odpoledním klidu bylo pár kluků venku s panem Peterem, rozbíjeli křemen, který našli při našem výšlapu za Stromovousy, a zkoumali, co se skrývá uvnitř.

V čase volna se hodně chytily deskové hry, kterých jsme přivezli celou bednu, někdo si čte, někdo hraje karty. Včera bylo krásné počasí, i když to ale na fotkách vypadá jako teplo, zdání klame. Na sluníčku je příjemně, ale jak zajdeme do stínu nebo do lesa, je opravdu zima.

Před večeří jsme si šli zahrát na horní hřiště nad Kamzík fotbal a volejbal, někteří využili průlezky. A nasadili jsme i čepice a rukavice.

Večerní program byl zaměřený na rekapitulaci toho, co jsme na škole v přírodě už zažili. Děti pracovaly v týmech po dvou nebo po třech, sbíraly „roky života“ a stárli. Kdo znal odpověď na otázku z okruhu les nebo škola v přírodě, zestárnul o jeden rok. Do hry nám vstupovaly náhody, losovali a četli jsme si zásahy osudu, např. hlídání dětí – zestárnul jsi o 5 let, nebo masáž zad – omládnul jsi o 2 roky. Kdo pokořil stanovenou hranici, odešel „do nebíčka“. Tam na děti čekal krátký film a sladká odměna.

Na závěr jsme zrekapitulovali den, zapsali si zážitky do lesního deníku a zazpívali si na dobrou noc s panem ředitelem.