ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den 3. – Bezedný měšec lesních semen

Spánek nám zkrátila změna času, což jsme oslavili anglickou rozcvičkou. Pokyny jako „shake your body“ nebo „stamp your feet“ jsme protnuli během a několika krátkými hrami. V dopoledním programu jsme se poprvé rozdělili na skupiny.

 

Unicorni měli dopoledne blok o stromech s panem Peterem a mluvili třeba o kůrovcové kalamitě. Potom se s paní učitelkou Jiřkou vydali pátrat po léku, který by pomohl uzdravit našeho vyslance Stromovousů, Zmítka. Vžili se do role zvířat, jejich očima ho pozorovali a jejich ušima ho poslouchali. A díky balanční hře zjišťovali, že každý je v lese důležitý. Odpoledne

 

Rákosníčci začali den s focením. Vydali se s paní učitelkou Pavlínou na kraj blízkého lesa. Zaměřili se na detail, využili aplikaci na úpravu fotek a probouzející se jarní přírodu zachytili okem fotoaparátu. Jejich práce si můžete prohlédnout. V druhém dopoledním bloku se s panem Peterem bavili o stromech, o tom, co se z jejich dřeva vyrábí, jaké památné stromy máme v okolí nebo co je to mimolesní zeleň.

 

 

Příšerky začali den s paní učitelkou Jiřkou v lese, kde se věnovali rovnováze a pokračovali v zachraňování Stromovouse Zmítka. Vnímali les prostřednictvím různých smyslů a hráli hru, z níž vyvozovali onen důležitý pojem rovnováha. Před obědem je paní učitelka Andrea s paní Věrkou vzaly na bazén. Užívali si nejen volný pobyt ve vodě, ale i několik her.

Fotky z dopoledních bloků doplníme během poledního klidu.