ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den 2.: Ztracená rovnováha

Ráno jsme se probudili ještě před budíčkem. Volný čas jsme věnovali kartám i jiným hrám a úklidu pokojů. Zacvičili jsme si venku a po snídaňovém rautu nás čekalo další dobrodružství. Před odchodem z chaty nám pan Peter přijel ukázat svůj úlovek – zmiji, kterou odchytil doma v kotelně. Měli jsme jedinečnou šanci si ji bezpečně prohlédnout „na poslední chvíli“, protože hned jak jsme se rozloučili, odjel ji vypustit do lesa. Dopolední program si pro nás nachystala paní učitelka Andrea s paní vychovatelkou Věrkou. Vydali jsme se spolu s nimi směr Malá Morávka poznat blízké okolí, ale taky si nakoupit pohledy v místním obchodě.

Ve druhé části dopoledne jsme zaměstnali hlavu i tělo počítáním, spoluprací a pohybem. Matematická hra na hřišti nás moc bavila, počítali jsme jak o život, koordinovali se navzájem a pořádně jsme využili možnosti krásného hřiště za hotelem Kamzík. A počasí nám nad očekávání přálo.

Po zelné polévce a rizotu s kuřecím masem jsme trávili čas na pokojích a užívali si polední klid. Čerpali jsme síly na odpolední výšlap. Jarní sluníčko nabízelo čarovných 12 stupňů, byl by hřích zůstávat na chatě. S panem Peterem a p. učitelkami Jiřkou a Pavlínou jsme se vnořili do lesa. Hned na začátku výpravy jsme si připomněli příběh Stromovousů a v rozhovoru s jedním z nich, nemocným Zmítkem, jsme se snažili zjistit, jak mu můžeme pomoct. Jenže najít ztracenou rovnováhu není jen tak. Tak jsme se ji vydali hledat…

Ušli jsme sice jen 7 km, ale některým to připadalo jako dvojnásobek. Díky aktivitám z projektu Les ve škole jsme taky zjistili, co je to ploník, terčovka nebo myšice. A objevy pokračovaly i po zapékaných těstovinách s okurkou.

Večerní program věnujeme Jeseníkům, Karlovu a CHKO, u jehož zrodu náš průvodce pan Peter Baláž stál. Čeká nás přednáška, informace z ní i z dnešního dne si shrneme v aplikaci Kahoot na iPadech a večer nezapomeneme udělat další zápis do našich deníků. Věříme, že krásné počasí, dobré jídlo i veselá nálada nám vydrží i dál. Držte nám palce.

Dobrovolníci z řad dam i pánů nám dovolili udělat pár obrázků z deníků. Tak si počtěte…

Pozdravy posílá i dospělácký tým školy v přírodě:

 

A jako bonus vkládáme náš jídelníček: