ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

PĚVECKÁ SOUTĚŽ NA TÉMA DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

Ve středu 27. 2. 2019 se pěvecký kroužek školní družiny zúčastnil soutěže zpěváků družin opavského obvodu. V mladší kategorii dětí z 1. a 2. třídy nás reprezentoval Vilém Rozkošný s písní JEZDÍM BEZ NEHOD. Byl jediný prvňáček, který zpíval sólově. Porotou byl za svůj výkon pochválen a zařazen do ZLATÉHO PÁSMA.
V kategorii starších dětí 3. – 5. třídy předvedly dívky z pěveckého kroužku průřez dopravními prostředky od doby, kdy lidé museli chodit pěšky až po vzdálenou budoucnost, kdy nás budou vozit elektromagnetické rychlovlaky.
Našim provedením byla porota ohromena. Krásná byla ale také reakce diváků, tedy soupeřů, kteří nás ocenili velkým potleskem a při vyhlašovaní výsledků nám fandili a přáli nám nejvyšší ocenění. Takové vítězství jsme ještě nikdy nezažili.
ZLATÉ PÁSMO a absolutní prvenství si ze soutěže odnesly – klaviristka a zpěvačka Amálie Lyková, flétnistka a zpěvačka Sofie Čermáková a zpěvačky a perkusistky Eliška Galová, Rozálie Mustarová a Helena Matějová.
Na našem vítězství mají také podíl děti, které nám k vystoupení pomohly kreslit obrazy k jednotlivým písním. Byla to děvčátka z 2. třídy a chlapci z 1. třídy.
Všem účastníkům soutěže blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Za ŠD M. Formánková