ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Matematický šampionát – 4. místo pro naši školu

Ve středu 25. října 2017 jsme se my – Anežka Lyková, Eliška Beránková, Libor Štrohalm a já Anna Černá, žáci 9. třídy, zúčastnili Matematického šampionátu na Wichterleho gymnáziu v Ostravě.

Soutěžilo se  ve čtyřčlenných družstvech. Postupně jsme společně řešili 3 příklady s podotázkami, které jsme počítali a zapisovali i postup řešení. Nebylo to jednoduché, ale velmi se nám líbil způsob práce ve skupince. Možná to navrhneme pro řešení písemek ve škole. No, nějakým způsobem jsme se s tím poprali a měli z naší práce celkem dobrý pocit.

Zatím co jsme netrpělivě očekávali výsledky, hostitelé nás provedli školou a připravili si pro nás zajímavý program. Dokonce nás natolik zaujal, že jsme na chvíli zapomněli na nervozitu. Ta se okamžitě vrátila s návratem do tělocvičny, kdy se vyhlašovali výsledky.  Ztráta jednoho bodu nás připravila o medailové umístění, ale i krásné 4. místo nám udělalo velkou radost. Odvezli jsme si spoustu pěkných dojmů, upomínkové předměty a bodový bonus k přijímačkám na Wichterleho gymnázium.

Anna Černá, Mgr. Latoňová