ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Zdravotnická centra

V pondělí večer jsme se rozdělili na pět skupin a během večerního programu jsme v nich absolvovali práci na pěti stanovištích. Na děti čekalo centrum „dopravní nehoda“, kde vyslechly autentický záznam volání na linku 155, který následně rozebíraly a uspořádávaly si své znalosti o postupu při dopravní nehodě a případné resuscitaci.

Na dalším stanovišti „šoky a záchvaty“ se děti dozvídaly, jak se zachovat při astmatickém či epileptickém záchvatu, jak reagovat, když mají podezření na hypoglykemický šok, infarkt nebo motkovou mrtvici.

Na třetím stanovišti, nazvaném „drobná poranění“ je čekaly informace, směřující ke krvácení z nosu, drobným odřeninám a k popáleninám I. stupně.

Čtvrté stanoviště bylo zaměřeno na transport zraněného, děti si prakticky zkoušely hned několik postupů jak zraněného přenést do bezpečí.

Poslední stanoviště jsme zaměřili na dovednost vázání šátků. Děti se učily ošetřit úrazy hlavy a krvácení z končetin. Z tohoto stanoviště máme také nejvíce fotek, v zápalu práce se nám nepodařilo fotografovat všude.