ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Výlet třeťáků do Olomouce

Výlet třeťáků směřoval vlakem do krásné Olomouce. Těšili jsme se, co nového uvidíme nebo se i dozvíme. Jeden z našich hlavních cílů totiž byla Pevnost poznání. Budova staré pevnosti nám ve dvou plných patrech nabízela vyzkoušet si mnoho pokusů, seznámit se například s fungováním mozku, projít se ve zmenšeném modelu kanalizace a vykouknout z kanálu. Část výpravy stihla dokonce chemickou show, na které mohli dobrovolníci ochutnat obyčejnou křupku, která prošla napodobenou atmosférou z vesmíru. Prý byla úplně ledová!

Navštívit Olomouc a nevidět její nejznámější symbol sloup Nejsvětější trojice by nešlo a proto jsme se i my vydali do historického centra na Horní náměstí, na kterém jsme mimo jiné hledali informace na orloji, obdivovali kašny a aktuálně vystavenou sochu z písku.

Jak se na každý výlet sluší, dali jsme si zde i pořádný oběd. Nejznámější potravinou jsou sice Olomoucké tvarůžky, ale my jsme si užili společný čas spojený se zážitkem v McDonaldu.

Snad jako všem výletníkům v tomto roce vyšlo všechno parádně, slunečno a akorát teplo, nikdo se neztratil a spousta zážitku a vzpomínek k tomu.

Učitelky, asistentky a děti z 3.A + 3.B