ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Čarodějnické dopoledne v 1.A

Pálení čarodějnic či filipojakubská noc je lidový zvyk spojený s pálením ohňů a vírou v čarodějnice, který se odehrává v noci ze 30. dubna na 1. května.

My jsme si v 1.A tento zvyk připomněli také. Čarodějnice jsme sice nepálili, ale naše páteční dopoledne jsme prožili jako třída plná malých, roztomilých čarodějů a čarodějnic v exkluzivních kostýmech, pláštích, doplňcích a kloboucích. Nezapomněli jsme také na kočky (plyšové😂), které se staly součástí kostýmů a obličeje jsme si nazdobili pavučinami či pavouky. Vyrobili jsme si každý svou kouzelnou hůlku a mohli tak vyrazit na čarodějnou stezku najít svůj kouzelný lektvar.

Nejprve jsme luštili křížovku. Na školní zahradě byly ukryty obrázky, které bylo nutno pojmenovat a slovo zapsat. Odměnou za tajenku byl odznak, s kterým jsme mohli postoupit do hlavní hry.

Rozděleni na dva týmy jsme se pustili do strategické hry s rozhodováním o našem příštím osudu v příběhu plného tajemství, dobrodružství i lehkého hororu. Po náročném běhání a hledání správného odkazu jsme nakonec všichni došli k té nejdůležitější cedulce s nápisem: ZÍSKÁVÁŠ KOUZELNÝ LEKTVAR!

Po posilnění kouzelným lektvarem (výborný sedmikráskový sirup vlastní výroby) jsme si ještě, jako správné čarodějnice (čarodějové), zazávodili na košťatech!!! Schválně! To si teda zkuste! To byla legrace! Už víme, že to ty čarodějnice neměly jednoduché!😂

Užili jsme si to všichni společně i s paní učitelkou a paní vychovatelkou Věrkou, které patří velký dík za přípravu.

Děti z 1.A, paní učitelka Andrea a paní vychovatelka Věrka