ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Den otevřených dveří – dílny

Pro všechny zájemce si pedagogové naší školy připravili ukázky práce v hodinách ČJ, D, TV, HV a kroužků. Dílny budou trvat 30 – 45 minut a jsou uspořádány do dvou bloků – od 16:00 a od 17:00.  Přihlásit se můžete přes google formulář –https://forms.gle/Z7j5GUZYUT6wUc3Y6.
Nabídka dílen:
  1. blok – 16:00 – 16:45

Boomwhackers (Jiřina Hrbáčová)

Kravál, nebo muzicírování? Zveme vás na dílnu, kde si vyzkoušíte hraní pomocí barevných trubek Boomwhackers. Prozkoumáme možnosti tohoto nástroje. Budeme si hrát s rytmem i harmonií. Ukážeme si, jak lze skloubit tuto pro děti atraktivní činnost s hudební teorií. Dílna bude z větší části probíhat na koberci, proto doporučujeme pohodlné oblečení.

 

Dílna čtení – 2. stupeň (Zuzana Krzestanová)

Četli jste ve škole tajně pod lavicí? V dílně čtení čtou děti v naší škole své knihy ve výuce pravidelně a beze strachu. Přijďte a zažijte s námi dílnu čtení na 2. stupni. Seznámíme se se zásadami a strukturou dílny čtení, budeme mít prostor na vlastní čtení, vyzkoušíme si konkrétní strategie a metody.

 

Netradiční sportovní hry aneb škola (sportovní) hrou (Petr Suchánek, Ondřej Hubáček)

Hýbete se rádi? Pokud ne, třeba jste jen zatím nenašli tu správnou aktivitu. A pokud ano, možná si s našimi hrami rozšíříte obzory. Přijďte se podívat, jak může dnes vypadat hodina tělesné výchovy. Zkuste si na vlastní kůži vyzkoušet “netradiční” sportovní hry, kterými se snažíme naše žáky motivovat k pohybu. Budete si moci vyzkoušet kin-ball, kanjam, spikeball a flag fotbal. Nezáleží na věku ani pohlaví, přineste si jen převlečení a obutí do tělocvičny.

2. blok dílen: 17:00 – 17:45

Bubenický workshop (Marta Formánková)

Nenechte si ujít pohlazení zvukem šamanského bubnu a přijďte si pohrát jako vaše děti v bubenickém kroužku. Takové obyčejné hraní přemluví mozkové hemisféry, aby spolupracovaly  harmonicky. „TO BUDE RELAX!“

 

Dílna čtení – I. stupeň (Andrea Hubáčková)

Pokud vaše dítě chodí k nám do školy, pravděpodobně si jednou za týden přibalí do školy i svou rozečtenou knihu. Nehledejte za tím žádnou špatnost – nečeká, že se bude nudit. Naopak si bude v dílně čtení číst a pak s ostatními  přemýšlet, jak to autor zařizuje, že nás čtení tolik baví. Přijďte a zažijte s námi dílnu čtení na 1. stupni. Seznámíte se s jednotlivými částmi dílny čtení, vyzkoušíte různé aktivity a samozřejmě dojde i na vlastní čtení.

 

 

Bosu (Zuzana Krzestanová)

Přijďte si vyzkoušet lekci BOSU balance trainer, při které se cvičí na jedinečné balanční polokouli – bosu. Při cvičení se tělo musí vypořádat s nestabilní základnou a tím pádem se musí výrazně zapojovat hluboký stabilizační systém. Lekce začíná aerobním dynamickým zahřátím, následuje série posilovacích a balančních cviků zaměřených na celé tělo. Cvičení na BOSU zařazujeme do hodin Tv, přijďte vyzkoušet i Vy. S sebou sportovní oblečení.

 

Práce s videoukázkami v hodinách dějepisu (Jiří Karen)

Škola (počítačovou) hrou: Interaktivní výuková simulace Československo 38-89 ve výuce dějepisu.

Jaké by to bylo pátrat po osudech vlastního dědečka zatčeného gestapem po atentátu na Heydricha? Oceňovaná výuková počítačová hra z období Protektorátu propojuje výpovědi pamětníků s interaktivním komiksem a umožňuje tak nejen lépe poznat temná období historie, ale i respektovat různé pohledy na dějiny. V rámci dílny si nastíníme principy moderního dějepisu založeného na rozvíjení historického myšlení a účastníci si zkusí společně zahrát krátkou ukázku ze simulace. Co odpovíme Gestapu a co to vlastně byly potravinové lístky?

 

8. Badminton (Petr Suchánek)

Nejrychlejší raketový sport v hájecké tělocvičně.

Pokud je to už dávno, co jste si v létě pinkali u vody, přijďte si zahrát badminton. Budete potřebovat sportovní oblečení, obutí, badmintonovou raketu.

Přihlásit se můžete vždy jen na 1 dílnu v daném bloku. Těšíme se na Vás.