ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

ZOO Zlín – Lešná

V úterý  12. června jsme s 3. a 4. třídou vyrazili na školní výlet do zlínské ZOO. Po delší jízdě autobusem jsme šťastně dojeli na místo. Slunce sice nepálilo, ale rozlehlá a krásná zoologická zahrada nám poskytla i tak dostatek  odpočinkových míst a zákoutí.

Během jednoho dopoledne jsme procestovali téměř celý svět. V Africe jsme viděli slony, zebry, líně se povalující lvy, žirafy, nosorožce, hyeny ( ty zdejší vypadaly jako hodní plyšoví pejsci ). Z Afriky jsme skočili rovnou do Ameriky, kde jsme si prohlédli mravenečníky, čápy a vodní ptactvo. V jihoamerickém pavilonu na nás z několikametrových banánovníků pokřikovali papoušci ara. Velkým překvapením pro nás byl výběh malých roztomilých tučňáků .

Všechna zvířata byla úžasná a předváděla se nám v plné kráse. Jen mravenečník Diego si nás zarputile nevšímal a nenechal se vyrušit ze své dopolední siesty. Snad nejvíce děti zaujala zátoka rejnoků – unikátní pavilon, kde mohli sami zvířata nakrmit nebo si je alespoň pohladit. Výlet byl i přes nevlídné počasí opravdu vydařený a zoologickou zahradu jsme opouštěli plni dojmů a snad i nových poznatků.

Občerstveni zmrzlinou, obohaceni zážitky a nákupy v zooshopu jsme vyrazili zpět k domovu.

Šárka Prokšová , Táňa Zavacká