ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Kniha pod stromeček – co se chystá

Už o tom víte. Na čtvrtek 14. prosince chystáme knižně laděné předvánoční setkání u nás ve škole. Budeme moc rádi, když si najdete čas a přijdete podpořit nákup nových knih pro 1. i 2. stupeň do školní knihovny . Abyste věděli, že je na co se těšit, pokusíme se už teď nastínit chystaný program.

Všem zájemcům otevřeme školu v 16 hodin odpoledne. Od 16:15 proběhnou čtenářské dílny pro děti i rodiče. Budeme rádi, když si přijdete užít jednu vyučovací hodinu tak, jak ji podle modelu čtenářských dílen zažívají Vaše děti u nás ve škole. Nabídneme Vám jak čtenářský zážitek pro dospělé (tedy s dospěláckou knihou), tak možnost zažít (samostatně i se svými dětmi) čtenářkou dílnu, kterou zaměříme na to, jak si co nejlépe vybrat knihu, kterou si chci přečíst. Na obě dílny chystáme přihlašovací formulář, který v dostatečném časovém předstihu zveřejníme. Obě dílny skončí kolem 17:00.

Dalším doprovodným programem budou vánoční kreativní workshopy, kde si vy i děti budete moci vytvořit vlastní vánoční či čtenářský výrobek. Tento program začne ve stejný čas, tedy v 16:15, tvořit bude možné do vyčerpání našich zásob, nejpozději však do 17:30. Na tyto dílny není nutné se předem přihlásit.

Během celého odpoledne, tedy v čase 16:00 – 17:30, bude možné na místě zakoupit výrobky dětí. Všechny takto vybrané peníze využijeme na nákup knih do školní knihovny. Stejně tak budete moci přímo na místě koupit a věnovat dětem a škole KNIHU POD STROMEČEK. Chystáme pro Vás možnost nákupu knih přímo na místě. Budeme moc rádi, když vybranou knihu doplníte svým vlastním věnováním a za pomoci našich asistentek knihu jako dárek zabalíte a darujete ji dětem pod náš školní vánoční stromeček. Na předání všech darovaných knih dětem, které proběhne v sále školy od 17:30, určitě nebude chybět ani krátké hudební vystoupení.

Všechny takto získané knihy naplno využijeme zejména ve čtenářských dílnách, některé z nich pak také jako texty, se kterými budeme pracovat v hodinách českého jazyka i odborných předmětů. Víme, že čtení a čtenářské dovednosti jsou základem jakéhokoliv učení. Jako čtenářská škola, pracující v projektu Čtenářských škol za podpory o. p. s. Pomáháme školám k úspěchu, si velmi uvědomujeme důležitost rozvoje čtenářské a kritické gramotnosti. Ta se v době zavádějících a nepravdivých zpráv, které se stále častěji objevují nejen na internetu, zdá být důležitější než kdykoliv předtím. Proto usilujeme o zvětšení databáze knih, textů, příběhů a informací, se kterými bychom měli možnost pracovat v hodinách a které by si naši žáci mohli také půjčovat domů v rámci vlastního čtení.

Máme velké cíle. Bez nich, ale zejména bez Vás, to půjde jen velmi těžko. Přijďte si užít předvánoční atmosféru do školních lavic. Budeme na Vás čekat. S občerstvením, knihami i s dobrou náladou. Věříme na šťastné konce…