ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

První den v Jeseníkách

První den na škole v přírodě se chýlí ke konci. Právě probíhá večerní program, pan Peter Baláž nás seznamuje s historií CHKO Jeseníky. Čeká nás už jen večerní hygiena a ve 22 hodin zaplutí do peřin. Zážitků už za dnešní den máme dostatek.

Po odjezdu od školy jsme se ubytovali na hotelu Moravice. Bydlíme v pokojích, kde je 6 postelí, vždy rozdělené do 2 místností. Oba pokoje mají společné WC a koupelnu.

Když jsme se ubytovali, následovalo poučení o bezpečnosti a pravidlech chování. K prvnímu obědu jsme měli francouzské brambory a krupicovou polévku. Po poledním klidu, který jsme věnovali povlékání postelí (všichni to zvládli), jsme se vydali na první průzkum okolí.

Vycházka, která trvala asi 1,5 hodiny, byla doprovázena jemným sněžením. Následovala svačina (rohlík a pomazánka) a rozdělení do 3 skupin – zelená, modrá a žlutá skupina si následně vytvářela vlajku a pokřik.

K večeři byly moc dobré boloňské špagety se sýrem (kuchyň se zdá být prozatím velmi dobrou, personál ochotný), následné osobní volno jsme využili k návštěvám na pokojích. Večerní program začal připomenutím některých pravidel a pokračoval představením jednotlivých vlajek a pokřiků.

Během večera a noci ještě doplníme další materiál. 🙂