ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Propluli jsme zápisem do první třídy

Jako plavou ryby ve vodě, tak jsme v pondělí 10. dubna 2017 s našimi budoucími prvňáčky propluli zápisem do první třídy. Přihlašování přes elektronický formulář vneslo do režimu celého dne větší pohodu na obou stranách, přibyl koutek s občerstvením (paní asistentka Markéta skvěle peče a my jí za to moc děkujeme) a po všech dnešních malých návštěvnících nám zbyla vzpomínka ve formě šupiny na naší velké zápisové rybě. Jsme také moc rádi, že nám funguje aktivní spolupráce s mateřskou školkou. Děti přišla podpořit i paní ředitelka MŠ, Alice Hranošová. S rodiči i budoucími prvňáčky se u zápisu setkal také náš pan ředitel.

Děti si ze zápisu odnesly domů drobné dárky, které pro ně připravili žáci 1. stupně, dále sadu trojhranných pastelek i „rybí“ upomínkový list. Máme velkou radost, že se nám všem (dětem i dospělým) dařilo přeprat drobnou trému a dokázali jsme zvládnout všechny úkoly, které na nás čekaly. Nakonec se debaty rozhořely nejen nad výkony dětí, ale i u toho výborného perníku…

Rádi bychom poděkovali všem dětem za jejich odvahu i trpělivost. Rodičům za to, že byli svým dětem oporou a že pro ně vybrali právě naši školu. Ocenění patří i všem našim žákům, kteří se spolu s dětmi z MŠ podíleli na výzdobě školních chodeb a připravili pro děti hry v místnosti ranní družiny. Za sebe bych také ráda poděkovala všem kolegyním, které celý zápis připravovaly a provedly děti cestou plnou úkolů. S děkováním myslíme i na pana školníka a všechny ostatní, kteří se na organizaci zápisu podíleli. Pevně doufáme, že se nám podařilo připravit příjemný zážitek dětem i rodičům. Už teď Vás zveme na přípravná setkání, která pro budoucí prvňáčky chytáme na květen a červen. Budeme Vás o nich včas informovat.

za pedagogický tým 1. stupně
Pavlína Loňková