ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Přijela za námi paní spisovatelka

V pondělí 28.11. přijela za dětmi z 1. až 4. třídy paní Zuzana Pospíšilová, oblíbená autorka dětských knih. Jaké bylo setkání s paní spisovatelkou?
Zábavné – paní Pospíšilová dokázala při čtení ukázek ze svých knih text zdramatizovat tak, až jsme měli pocit, že jsou postavy z knih mezi námi.
Poučné – to zvláště tehdy, když nám paní spisovatelka četla knihovnickou pohádku o tom, jak se máme chovat ke knihám. Starší děti si zase vyslechli veršovaný příběh o tom, jak vzniká kniha a kolik různých lidí se na jejím zrození podílí.
Napínavé – když jsme se zájmem poslouchali, jak skončí putování malého štěněte školní budovou. Třeťáci a čtvrťáci se snažili usilovně přijít na záhadu ve školní jídelně, kdy každý strávník měl na svém tácku jeho oblíbené jídlo…
Tajemné – když jsme hádali zábavné hádanky a plnili úkoly s písmeny. Přemýšleli jsme, jak jedno písmeno může zaměnit význam slova, a také  jsme hledali schovaná rčení.
Bylo to prostě báječné. A věříme, že si báječně užijeme i čtení z knih Kouzelná třída o Vánocích a Detektivové a podivné krádeže, které paní spisovatelka věnovala do školní knihovny.
Děkujeme SRPD za financování besedy a paní Markétě Sofkové za její organizaci.
za tým pedagogů 1. stupně
Jiřina Hrbáčová