ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Lesní deník, den první: Seznámení se Stromovousy

Při příjezdu jsme se míjeli s jinou školou. Spokojení po deseti dnech odjížděli domů. Protože bylo třeba uklidit pokoje, posvačili jsme a vydali se prozkoumat blízké okolí.

K obědu byla kulajda a těstoviny s masem. Nutno říct, že nám zatím moc chutná. Polední klid jsme trávili zabydlováním, povlékali jsme si peřiny a polštáře (ten kdo to uměl, byl za frajera) a hodnotili dosavadní zážitky.

Po obědě jsme se seznámili s lesní třídou. Přečetli jsme si pohledy, které jsme od nich dostali, pracovali jsme s komiksem i textem. Dozvěděli jsme se od nich, že podle starodávné legendy žijí v lesích taemné bytosti – Stromovousové. Ti jsou propojeni s lesem, ve kterém žijí. Pomocí zaříkávadla jsme probudili jednoho z nich a zjistili jsme, že je nemocný, stejně jako jeho les. Naším úkolem je pomoci mu najít ztracenou lesní rovnováhu. A začneme s tím hned zítra…

Založili jsme si lesní deníky, do kterých jsme zapsali to nejdůležitější, co jsme se o Stromovousech dozvěděli. Večer jsme si lesní deníky nazdobili. Skupiny, do kterých jsme se odpoledne rozdělili, prezentovaly svůj erb a pokřik. Lesní deníky jsme si nazdobili a než jsme ulehli do peřin, zapsali si do nich ještě nejzajímavější okamžiky dnešního dne.