ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Ohlédnutí se za týdnem s rodilým mluvčím

Ve dnech 19.6.  – 23. 6. 2017 se na naší škole již podruhé odehrál kurz s rodilým mluvčím  – Američanem, Matthewem Lee. Kurz  byl velice přínosný.  Zařadili jsme zde žáky  převážně z 6. ročníku a několik sedmáků, tedy mladší žáky než minulý rok. Proto jsme se trochu obávali reakce dětí. Přesto kurz předčil naše očekávání a lektor si děti svou bezprostředností okamžitě získal.

Matthew byl velice vstřícný, otevřený a přátelský. Dodával dětem kuráž a ony ztrácely zábrany komunikovat v anglickém jazyce. Hodiny byly velmi zábavné,žáci  vyhledávali lektora i o přestávkách  a snažili se komunikovat. Výuka probíhala jak venku, tak  i v prostorách školy,  ve skupinkách nebo jen pouze formu her.

Mnozí si pochvalovali nejen styl jeho výuky, ale i jeho přístup a někteří žáci se chlubili, jak se jim už rozšířila slovní zásoba. Nemenší byla radost z toho, že se s Matthewem dokážou domluvit pouze anglicky, protože děti často cítí ostych a mají strach z chybování. Zapojeni byli všichni, všichni si byli sobě rovni a všichni si to báječně užili. Však se můžete sami přesvědčit z fotek. O to smutnější bylo páteční loučení. Na konci jsme žákům  rozdali certifikáty o absolvování kurzu, a na oplátku Matthew  dostal tenisový míček s podpisy všech žáků a typické české jídlo – smažený řízek, který prý lektor tak miluje. Děkujeme lektorovi za jeho návštěvu a budeme se těšit zase příští rok.

Mgr. Bohdana Konečná