ředitelna: 553 773 333

sborovna: 553 773 940

Školní 90

Háj ve Slezsku, 747 92

Ponožkový den 21.3.

Na 21. 3. připadá – kromě Světového dne poezie – také světový den Downova syndromu. Ve světě i u nás známý jako „Ponožkový den“. Proč se letos připojíme k oslavám? A jak to celé bude vypadat?

Downův syndrom je vrozené onemocnění, které je způsobeno ztrojením (3) jednadvacátého (21) chromozomu, ten má tvar písmene X. Proto ho slavíme 21.3. Vezmete-li pár ponožek a otočíte-li je k sobě patami, vznikne Vám pak písmenko X.

Svět obléká různorodé pestrobarevné ponožky právě proto, aby tak vyjádřil podporu dětem a dospělým s Downovým syndromem. I oni mohou prožít svůj život vesele. Přijďte i Vy zítra do školy nebo do práce ve dvou různých pestrobarevných ponožkách a dejte o tom vědět ostatním.

A proč se zapojujeme i my?

Plníme tak výzvu Základní školy a Praktické školy Slezského odboje z Opavy, která šíří tuto veselou akci do škol v celé naší republice. Třeba pak dokážeme oplatit videopozdrav, který nám do Háje děti z této školy poslaly.

Co nás tedy čeká?

Zkombinujeme Ponožkový den a Světový den poezie. Tyto dvě udáosti oslavíme nejen recitační soutěží na 1. stupni, ale také velkým ponožkovým fotem a spoustou, spoustou všelijaké poezie.

Přidejte se k nám a šiřte veselou náladu, pestrobarevné ponožky a pár veršů. (I proto, že trocha poezie nikoho nezabije…).
A hashtagujte s námi: #lotsofsocks #PonozkovyDen #Poezie